Radno vrijeme: Ponedjeljak - Petak (po dogovoru)

OD NAS ZA VAS

SAVJETI STRUČNJAKA

Kako bi majka što bolje shvatila postoji li problem prilikom dojenja pogledajte znakove koji upućuju na to.

Iako je dojenje prirodan proces, on nije instinktivan nego ga treba naučiti. Postoje brojni problemi koji mogu novu, ali i iskusniju majku već na početku omesti u uspješnom dojenju ili utjecati na rani prekid dojenja.

Model zdravstvene skrbi kojim se redovito kontrolira trudnica tijekom trudnoće naziva se anenatalna skrb trudnice. Po definiciji to je skup mjera, pregleda i postupaka u koji se uključuje tim stručnjaka a sve u cilju uspješnog završetka trudnoće te rađanja zdravog djeteta od ztrave zdrave i zadovoljne majke.

Nakon prve posjete liječniku, obično oko 7 tjedana trudnoće (ili tri tjedna nakon izostanka menstruacije), te nekon definiranja je li Vaša trudnoća niskorizična ili visokorizična, liječnik i Vaš antenatalni tim tim će odrediti ritaim daljnjih pregleda u trudnoći.

Jedan od od najvažnijih postupaka kojim se podupire dojenje je omogućavanje majci što je moguće raniji kontakt se djetetom. Time se ostvaruje inicijalno povezivanje majke i djeteta koje je od neobično velikog značaja za brojne kasnije elemente zdravog novorođenčeta koje uključuju i uspješno dojenje.

Gynema Ordinacija

III Pile 2, 10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 1 611 06 06
Mobitel: +385 98 817 844

Primajte naše obavijesti

Poštovane/poštovani,

Obavještavam Vas da do daljnjega otkazujemo sve preglede i konzutacije, u Gynema ordinaciji.

Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, zbog epidemiološke situacije u svezi s koronavirusom uzrokovane bolesti (COVID-19) povuklo je suglasnost svim zdravstvenim djelatnicima koji rade u bolnicama za rad u privatnim ustanovama.

Preporučam Vam da se na planirani preglede javite nadležnom ginekologu u primarnu zdravstvenu zaštitu, a u slučaju potrebe, oni će Vas uputiti u bolnicu. Posebno naglašavam da su redovite kontrole tijekom trudnoće od izuzetno velike važnosti za sve. Za hitna stanja javite se najbližu ginekološku bolničku ustanovu. Ukoliko možemo biti od pomoći slobodno nam se obratite elektronskom poštom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a mi ćemo pokušati odgovoriti na sve Vaše upite kako pojedinačno tako i preko naše Facebook stranice gynemaordinacija.

Nadamo se da će ova mjera uroditi plodom u sprječavanju širenja infekcije i epidemije uzrokovane koronavirusom, a Vas pozivamo da pratite aktualne informacije o epidemiji putem sredstava javnog informiranja ili na stranici www.koronavirus.hr.

Vama i Vašim bližnjima želimo sve najbolje a veselimo se daljnjoj suradnji nakon što ova krizna situacija bude iza nas.

Prof.dr.sc. Ratko Matijevic, FRCOG, dr.med.